Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Na co zwrócić uwagę przy organizacji bankietu?

.
Koniec roku to czas, kiedy firmy w Krakowie organizują wiele przyjęć, dlatego wpisywanie w wyszukiwarkę internetową frazy “bankiety Kraków” czy “bankiet w Krakowie” jest teraz bardzo popularne. Bankiet, koktajl party czy wystawna kolacja są dobrym pomysłem, aby zintegrować pracowników, podziękować im za ciężką pracę, czy pochwalić się osiągnięciami firmy przed swoimi kontrahentami.

Bankiety są zazwyczaj organizowane w celu uczczenia jakiegoś wydarzenia, często o charakterze kulturalnym, dyplomatycznym, ale równie często biznesowym. Spotkania towarzyskie, bankiety i koktajle są bardzo dobrą okazją do rozmów na temat wspólnych interesów oraz poznania nowych osób. Aby organizowane wydarzenie było niezapomniane, dobrze jest wiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze lokalu, menu i dodatkowych atrakcji.

Dobry wybór miejsca
Wybierając miejsce na przyjęcie, warto zwrócić uwagę na lokalizację. Kraków jest miastem, w którym najłatwiej podnieść prestiż bankietu, organizując go w ścisłym centrum. Równie ważnym aspektem jest wielkość sali. Pomieszczenie powinno być dostosowane do ilości osób, które będą brać udział w wydarzeniu. Zbyt duża sala będzie sprawiać wrażenie pustej, zbyt mała spowoduje przeciskanie się zaproszonych gości. Najlepsze będą sale, które pozwolą na dostosowanie liczby miejsc w pomieszczeniu do liczby gości. Browar Lubicz oddaje do Państwa dyspozycji pięć nowocześnie wyposażonych sal, spośród których można wybrać tę, która najlepiej wpisze się w klimat przyjęcia. Kolacje galowe przy okrągłych stołach, eleganckie bankiety czy koktajl party, to tylko niektóre spotkania, które można zorganizować we wnętrzu zabytkowego browaru.- mówi Marta Skorupska, Event Manager Browaru Lubicz (http://www.browar-lubicz.com.pl/bankiety)

Urozmaicone menu
Posiłki są istotnym elementem organizowanych przyjęć. Marta Skorupska zwróciła uwagę, że dla klientów organizujących bankiet ważne jest urozmaicone menu oraz karta alkoholi, tak aby mogli wybrać z niej to, co odpowiada im najbardziej. Szef Kuchni Restauracji Browar Lubicz przygotowuje bufety zimne i gorące, menu biesiadne lub koktajlowe, serwowane lub fingerfoody, dopasowane do oczekiwań klienta i charakteru bankietu.- podsumowuje Event Manager Browaru Lubicz (http://www.browar-lubicz.com.pl/bankiety)

Dodatkowe atrakcje
Choć jedzenie i rozmowy stanowią ważny element imprezy, to aby bankiet został bardziej zapamiętany, można postarać się o zagospodarowanie czasu uczestnikom. Dużą popularnością cieszy się oprawa muzyczna w postaci DJ’a czy zespołu muzycznego, a także występy grup artystycznych. Browar Lubicz w swojej ofercie idzie o krok dalej wykorzystując indywidualne atuty, które posiada miejsce i daje możliwość zwiedzenia Browaru z przewodnikiem, który uchyla rąbka tajemnicy o procesie warzenia piwa.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski