Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Na dobry początek dnia

Ania Starmach
fot .123RF
Dobre śniadanie jest w stanie nas dobrze nastroić na cały nadchodzący dzień! I choć modne są dziś owsianki i jaglanki, ja uważam ze nic nie wygra z dobrymi plackami i puszystymi naleśnikami!

Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego albumu "Smaki Krakowa 2015":

LEKKIE JABŁKOWE RACUCHY

Składniki:
2 jabłka
1 łyżeczka cynamonu
1,5 łyżki miodu
3,5 łyżki mąki
2 jaja
odrobina masła do smażenia

Przygotowanie:
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj jajka z mąką, miodem i cynamonem, następnie dodaj jabłka. Na patelni rozpuść odrobinę masła i smaż porcje ciasta (wielkości 1 łyżki), około dwie minuty z każdej strony.

PUSZYSTE PLACUSZKI SEROWE

Składniki:
120g mielonego białego sera
50ml mleka
1 jajko (1 żółtko i 1 białko)
3 łyżki mąki
1 łyżka miodu
pół laski wanilii
1 łyżka rodzynek
pół łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina masła do smażenia

Przygotowanie:
Ser zmiksuj z miodem, mąką, ziarenkami wanilii, mlekiem, proszkiem do pieczenia, żółtkiem, dodaj też rodzynki, wymieszaj. Osobno ubij białko i delikatnie połącz je z masą.

Placuszki smaż na odrobinie masła, około dwie minuty z każdej strony.

PANCAKES

Składniki:
250 g mąki
250 g maślanki
50 g cukru pudru
2 jaja
1 łyżeczka sody
50 g roztopionego masła lub oliwy

Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj używając miksera. Następnie smaż małe placuszki na teflonowej patelni.
Podawaj z cukrem i świeżymi owocami.

Smaki Krakowa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Na dobry początek dnia - Plus Dziennik Polski

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski