MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Od lewej: Marianne Pfeffer Gjengedal jako Frida Kahlo...
fot. materiały prasowe Wydawnictwa Dwie Siostry

Na Dzień Kobiet wypróbuj wyjątkowe przepisy niezwykłych kobiet. Czekolada Fridy Kahlo czy kurczak Sophii Loren? Wybierz sama

Gorąca czekolada z przyprawami Fridy Kahlo

Od lewej: Marianne Pfeffer Gjengedal jako Frida Kahlo

Składniki:
600 ml mleka
100 g dobrej gorzkiej czekolady, posiekanej
1/2 laski wanilii
Szczypta chili
Szczypta cynamonu
Szczypta soli
Śmietanka kremówka

Przygotowanie:
1. Laskę wanilii przekrój wzdłuż i wyskrob nasionka.
2. Nasionka i laskę umieść w garnku wraz z mlekiem i przyprawami.
3. Podgrzej, dodaj czekoladę i zamieszaj do rozpuszczenia.
4. Wyjmij laskę wanilii.
5. Podawaj z lekko ubitą śmietanką, możesz też posypać cynamonem.

Zobacz również

W Rybniku upamiętniono Tragedię Górnośląską. Odsłonięcie pomnika na skwerze

W Rybniku upamiętniono Tragedię Górnośląską. Odsłonięcie pomnika na skwerze

Ranking szkół przyjaznych osobom LGBTQ+. Trzy bydgoskie placówki w zestawieniu

Ranking szkół przyjaznych osobom LGBTQ+. Trzy bydgoskie placówki w zestawieniu

Polecamy

Były piłkarz Cracovii w nowej roli. Jedzie na mistrzostwa Europy

Były piłkarz Cracovii w nowej roli. Jedzie na mistrzostwa Europy

Dawid Kroczek: Mecz Korony nie będzie dla nas wyznacznikiem

Dawid Kroczek: Mecz Korony nie będzie dla nas wyznacznikiem

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”