Na Placu Wolnica do niedzieli spróbować można różnych rodzajów pieczywa z regionalnych, rzemieślniczych piekarni. Oprócz piekarzy swoje produkty prezentują również producenci ekologicznych win, miodów, serów czy wędlin. Ich stoiska będą otwarte w sobotę do późnego wieczora oraz w niedzielę od 8.30 do 18.30. Z myślą o najmłodszych uczestnikach kiermaszu przygotowano specjalne edukacyjne warsztaty piekarskie. W niedzielę od godz. 12.15 dzieci będą miały możliwość z bliska poznać tajniki powstawania chleba zakopiańskiego i prądnickiego oraz krakowskiego obwarzanka.
Autor: Adam Wojnar
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?