Będzie można poznać historię chleba, jego rodzaje, właściwości. - Zapraszamy wszystkich, którzy interesują się jakością odżywiania, walorami żywieniowymi chleba - zachęca przewodniczący Oddziału Krakowskiego PTNŻ dr Henryk Bartoń. Jakich ciekawostek będzie można się dowiedzieć? - Składniki antyoksydacyjne w chlebie mogą osłaniać organizm przed wolnymi rodnikami, które uszkadzają struktury komórek - odpowiada dr Bartoń.
W programie spotkania są wykłady naukowców m.in. o wartości odżywczej i dietetycznej chleba czy o właściwościach antyoksydacyjnych chleba wypiekanego z dodatkiem mąki roślin pseudozbożowych i lnu. Zebranie odbędzie się dzisiaj w budynku Wydziału Farmaceutycznego CM UJ przy ul. Medycznej 9 (dojazd autobusem 103), początek - o godz. 12.15.
(MM)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?