Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

O chlebie - dla zdrowia

MM
NAUKA. "Od ziarenka do bochenka - dla zdrowia" - pod takim hasłem odbędzie się dziś zebranie naukowe, na które zaprasza Oddział Krakowski Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych.

Będzie można poznać historię chleba, jego rodzaje, właściwości. - Zapraszamy wszystkich, którzy interesują się jakością odżywiania, walorami żywieniowymi chleba - zachęca przewodniczący Oddziału Krakowskiego PTNŻ dr Henryk Bartoń. Jakich ciekawostek będzie można się dowiedzieć? - Składniki antyoksydacyjne w chlebie mogą osłaniać organizm przed wolnymi rodnikami, które uszkadzają struktury komórek - odpowiada dr Bartoń.

W programie spotkania są wykłady naukowców m.in. o wartości odżywczej i dietetycznej chleba czy o właściwościach antyoksydacyjnych chleba wypiekanego z dodatkiem mąki roślin pseudozbożowych i lnu. Zebranie odbędzie się dzisiaj w budynku Wydziału Farmaceutycznego CM UJ przy ul. Medycznej 9 (dojazd autobusem 103), początek - o godz. 12.15.

(MM)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski