Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Obiad czwartkowy

Redakcja
Zapiekanka z serem i grzybami

Składniki:

50 dkg grzybów (kurki, podgrzybki, borowiki)
1 cebula
3 łyżki oleju
1/2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
1/2 szklanki śmietany
chleb tostowy
masło
ser żółty w plastrach
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, chwilę smażyć razem, podlać bulionem i dusić, aż płyn odparuje. Śmietanę wymieszać z jajkiem, dodać do chłodnych grzybów, wymieszać, ewentualnie doprawić. Chleb tostowy posmarować masłem, ułożyć na dnie naczynia do zapiekania, dodać grzyby i całość pokryć plastrami sera. Zapiekać w gorącym piekarniku aż ser się rozpuści i lekko zrumieni.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski