Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Obiad czwartkowy

Redakcja
Risotto z orzechami

Składniki:

250 g ryżu
2 łyżki rodzynek
2 łyżki orzechów nerkowca
1 czerwona papryka
1 łyżka oleju
sól, pieprz, mielona ostra papryka
łyżeczka curry
1 łyżka pestek słonecznika
1 łyżeczka płatków migdałowych

Sposób przyrządzenia:

Rodzynki namoczyć. Paprykę, umyć, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić kostkę. Orzechy uprażyć na patelni. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić ryż, lekko zrumienić. Wlać szklankę wody, dodać sól, pieprz, przyprawy, gotować mieszając do wchłonięcia płynu. Znowu wlać szklankę wody, dodać orzechy, gotować ryż, aż wchłonie wodę. Rodzynki odcedzić, dodać do potrawy razem z papryką i pestkami, wymieszać, dusić 10 min, aby danie nabrało smaku. Posypać płatkami migdałowymi.

na podstawie www.pychotka.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski