5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
4. Parówki w sosie chrzanowym lub pomidorowym...
fot. Fot. NAC

4. Parówki w sosie chrzanowym lub pomidorowym
Przemilczmy. Zostawmy tylko „przepis na parówki” technologów żywności, jaki powstał w PRL:
mięso wołowe 7,5 kg
emulsja skórkowa (skórka zmielona z wodą i lodem) 20 kg
miazga kostna 15 kg
tłuszcz drobiowy 15 kg
białko zwierzęce w proszku 5 kg
polifosforan 1 kg
wyciąg z glonów morskich 1 kg
barwnik chemiczny 0,4 kg
środek zapachowy 0,3 kg
aromat solankowy 0,2 kg
tekstura 1 kg
mąka ziemniaczana 4 kg
woda
sztuczne osłonki

Zobacz również

Załapał się nawet bohater Stali. Jedenastka sezonu w Ekstraklasie

Załapał się nawet bohater Stali. Jedenastka sezonu w Ekstraklasie

Wnioski po meczu Wisły z Zagłębiem

Wnioski po meczu Wisły z Zagłębiem

Polecamy

Małopolski Wyścig Górski coraz bardziej międzynarodowy

Małopolski Wyścig Górski coraz bardziej międzynarodowy

Malowanie frontów – to prostsze niż myślisz! Dobry sposób na tanią metamorfozę kuchni

Malowanie frontów – to prostsze niż myślisz! Dobry sposób na tanią metamorfozę kuchni

Takiego "Romea i Julii" jeszcze w Krakowie nie było. Premiera w Teatrze Słowackiego

Takiego "Romea i Julii" jeszcze w Krakowie nie było. Premiera w Teatrze Słowackiego

Dodaj ogłoszenie