MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Odchudzające jedzenie cz. 2

Redakcja
Jedzenie produktów mlecznych może pomóc w utrzymaniu właściwej wagi, a nawet sprzyjać odchudzaniu. Mowa tu o jogurtach, które są źródłem wapnia, nie tylko wzmacniającego nasze kości i zęby. Pierwiastek ten aktywuje także wiele enzymów, w tym odpowiadającą za rozkład tłuszczów lipazę. Jogurty są też stosunkowo niskokaloryczne, zwłaszcza naturalne. Zawierają pełnowartościowe białka, które wzmacniają mięśnie. Dzięki temu jest szansa na szybkie zrzucenie wagi, bo im więcej masy mięśniowej, tym łatwiej spalać tłuszcze. W jogurtach znajduje się również sprzężony kwas linolowy (CLA). On także pomaga budować mięśnie, a jednocześnie nasila spalanie tłuszczu. Fermentowane produkty mleczne są często także wzbogacone w dobroczynne bakterie, które usprawniają pracę jelit.

Wokół diet

Najlepsze są jogurty o niskiej zawartości tłuszczu, bez dodatku cukru, najlepiej naturalne. Starajmy się zjeść dziennie co najmniej jeden mały kubeczek. Dzięki temu dostarczymy organizmowi dawkę energii, a także wzbogacimy dietę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski