Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ostrą, słodką, w papilotach. Dziś jemy rybę

Katarzyna Kachel
Andrzej Szozda
Smaki Małopolski 2015. Plebiscyt Dziennika Polskiego wciąż trwa. Do 28 września możecie Państwo wybrać te miejsca, w których gotują najsmaczniej pod słońcem Krakowa i stworzyć razem z nami oryginalną, kulinarną mapę miasta.

Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego albumu "Smaki Krakowa 2014":

Drapieżnik. Czeka nocy, by złowić niewielkie ukleje albo stynki. Uparty. Potrafi długo gonić ofiarę, podążając za nią charakterystycznym zygzakowatym ruchem. Niewybredny, bo gdy polowanie nie bardzo się udaje, zadowoli się byle żabą albo dżdżownicą. Za to mięso ma szlachetne, delikatne, soczyste i białe. W restauracji Cyrano de Bergerac sandaczowi towarzyszy sos ze świeżych ostryg. Wart jest grzechu.

Ryby znajdziecie w większości restauracji, które znalazły się w naszym plebiscycie.

W lokalu Samui podają świetnego halibuta z imbirem, w Biance okonia morskiego, pieczonego w papilocie warzywnym. W Manzanie możecie zjeść taco z łososiem i szparagami, w Alebriche na wasz talerz trafi filet rybny nadziewany sosem z krewetek, serem i śmietaną. Dania odmienne, w których inwencja i fantazja szefa kuchni wpływa na ostateczny smak potrawy. Jakie smaki odpowiadają Państwu?

Głosujcie i stwórzcie z nami listę 27 najlepszych restauracji.

Na wybranych kandydatów do tytułu „Smaki Krakowa 2015” można wysyłać SMS, przez stronę www.dziennik polski24.pl albo głosować za pośrednictwem aplikacji na portalu Facebook.

Jeżeli chcecie Państwo wysłać SMS, macie czas do 28 września. Listę wskazanych przez Kapitułę restauracji znajdziecie obok. Wystarczy wpisać numer wybranego kandydata. Jeden wysłany SMS to 10 punktów w plebiscycie na daną kandydaturę. Głosowanie internetowe trwa do 21 września. Kapituła plebiscytu do 2 października wyłoni po trzy restauracje w każdej z kategorii, które przejdą do III etapu plebiscytu. Wybierzemy w nim laureatów i przyznamy Grand Prix.

Zadecyduje ostatecznie Kapituła, uwzględniając sumę głosów. Podejmując tę decyzję, będzie się ona kierować zasadą, zgodnie z którą o wyborze laureatów w 50 procentach decydować będą głosy oddane w głosowaniu.

Smaki Krakowa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Ostrą, słodką, w papilotach. Dziś jemy rybę - Plus Dziennik Polski

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski