Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Resovia zremisowała z Wisłą [ZDJĘCIA Z MECZU I TRYBUN]

Resovia zremisowała z Wisłą [ZDJĘCIA Z MECZU I TRYBUN]

W jakim składzie Arka zagra w Pruszkowie? Będą gotowi Gol i Adamczyk?

W jakim składzie Arka zagra w Pruszkowie? Będą gotowi Gol i Adamczyk?

Polecamy

Rekordowe ceny mieszkań w Krakowie. Doganiamy Warszawę

Rekordowe ceny mieszkań w Krakowie. Doganiamy Warszawę

Wisła Kraków. Albert Rude: Straciliśmy dwa punkty

Wisła Kraków. Albert Rude: Straciliśmy dwa punkty

Wisła cieszyła się krótko. Strata punktów w walce o ekstraklasę

Wisła cieszyła się krótko. Strata punktów w walce o ekstraklasę