Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pasteryzacja w przepływie

BAM
- Dzięki tej linii spółka zaoszczędzi od 200 do 300 tys. zł miesięcznie - powiedział podczas wczorajszej uroczystości prezes Browaru Strzelec Adam Brodowski. Dodajmy, że wcześniej Strzelec musiał puszkować swoje piwo w cudzych zakładach.

Browary Strzelec SA

 (INF. WŁ.) Pierwszą w Polsce linię do pasteryzowania piwa w przepływie oddano wczoraj do użytku w należącym do Strzelca browarze w Jędrzejowie. Jest to również pierwsza linia służąca do napełniania puszek w Strzelcu.
 Linia napełnia w ciągu godziny 25 tys. puszek piwa, czyli od trzech do czterech milionów puszek miesięcznie. Inwestycja kosztowała 8 mln zł. Została sfinansowana w połowie z pieniędzy własnych, a w połowie z kredytu bankowego.
 W tym roku Strzelec może się pochwalić dość wysoką sprzedażą, w ciągu pierwszych sześciu miesięcy sprzedał 145 tys. hl. Około 27 tys. hl z tego wyprodukowano w uruchomionym w kwietniu br. browarze w Rybniku. To drugi obok jędrzejowskiego zakład produkcyjny należący do Strzelca. _- Zakład w Rybniku jest naszym oczkiem w głowie - _mówi prezes Brodowski
 W ciągu pierwszego półrocza br. Strzelec sprzedał prawie o 30 proc. więcej piwa niż w pierwszym półroczu zeszłego roku. Adam Brodowski liczy, że do końca roku jego spółka sprzeda 350-400 tys. hl piwa. Da to Strzelcowi około 2-procentowy udział w polskim rynku piwa.
(BAM)

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: RPP zdecydowała ws. stóp procentowych? Kiedy obniżka?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski