5 z 16
Poprzednie
Następne
Pieczarki - przepisy. TOP 15 dań z pieczarkami naszych Czytelników! Przekąski, dania główne [PRZEPISY]
Pieczarki faszerowane szynką i serem żółtym. Proste i pyszne
Składniki
8 dużych pieczarek
10 dag szynki
10 dag sera żółtego (5 dag do pieczarek, 5 dag do posypania)
cebula czerwona
cebula zwykła
2 łyżki bułki tartej
olej
przyprawy
Wykonanie
Pieczarki umyć i usunąć nóżki. Cebulkę, nóżki i szynkę pokroić w niewielką kostkę. Podsmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dno pieczarek wyłożyć starty ser, a na to podsmażone składniki. Ułożyć w naczyniu. W miseczce wymieszać pozostały ser z bułką tartą i kilkoma kroplami oleju. Przykryć tym pieczarki. Piec 20 minut w 200 stopniach.
Przepis Aleksandry Faiks