MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Fot. Aleksandra Faiks

Pieczarki - przepisy. TOP 15 dań z pieczarkami naszych Czytelników! Przekąski, dania główne [PRZEPISY]

Pieczarki faszerowane szynką i serem żółtym. Proste i pyszne

Składniki
8 dużych pieczarek
10 dag szynki
10 dag sera żółtego (5 dag do pieczarek, 5 dag do posypania)
cebula czerwona
cebula zwykła
2 łyżki bułki tartej
olej
przyprawy

Wykonanie
Pieczarki umyć i usunąć nóżki. Cebulkę, nóżki i szynkę pokroić w niewielką kostkę. Podsmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dno pieczarek wyłożyć starty ser, a na to podsmażone składniki. Ułożyć w naczyniu. W miseczce wymieszać pozostały ser z bułką tartą i kilkoma kroplami oleju. Przykryć tym pieczarki. Piec 20 minut w 200 stopniach.
Przepis Aleksandry Faiks

Zobacz również

Żużlowcy z Gdańska nadal bez przełamania w lidze

Żużlowcy z Gdańska nadal bez przełamania w lidze

Bieg Częstochowski za nami! Impreza przyciągnęła tłumy. ZDJĘCIA

Bieg Częstochowski za nami! Impreza przyciągnęła tłumy. ZDJĘCIA

Polecamy

Albert Rude przed wyjazdem Wisły do Katowic: Wszystko jest motywacją przed tym meczem

Albert Rude przed wyjazdem Wisły do Katowic: Wszystko jest motywacją przed tym meczem

Operację ze Szpitala Rydygiera oglądano w 15 krajach poza Polską

Operację ze Szpitala Rydygiera oglądano w 15 krajach poza Polską

Piotr Adamczyk nie chce przypinać sobie żadnej etykietki

PLUS
Piotr Adamczyk nie chce przypinać sobie żadnej etykietki