Plebiscyt Smaki Krakowa. Kiedy oczkiem w głowie jest...

Plebiscyt Smaki Krakowa. Kiedy oczkiem w głowie jest wykwintne jedzenie

Katarzyna Kachel

Dziennik Polski 24

Aktualizacja:

Dziennik Polski 24

Albertina. Właściciele restauracji łączą tu kuchnię fine dining z miłościa do win
1/2

Przejdź do
galerii zdjęć

©Fot. materiały prasowe

Grzegorz Fic to prawdziwy czarodziej. Magik. Szef kuchni, który - wymyślając dania - łączy serce, wyobraźnię i wiedzę. Tak twierdzą nasi Czytelnicy.
Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego pakietu archiwalnych albumów "Smaki Krakowa 2015" oraz "Smaki Krakowa 2014":



Minimalistyczna - tak mówi się o nowej karcie eleganckiej i wytwornej restauracji Abertina. Taka, w której znajdziecie ravioli z dzika, policzki z jałówki, ośmiorniczkę z kiełbasą z pstrąga ojcowskiego czy karmazyna z domowym, czarnym tagiatelle. Robi wrażenie?

„Fantastyczna, autorska karta Grzegorza Fica (dziczyzna) + wine pairing + dyspensery + pierwsze (bodaj) w Krakowie homarium. Wystrój nieznacznie tylko zmieniony w stosunku do Ancory (i to również na plus). Uprzejma obsługa. Tylko tyle i aż tyle. Udany powrót fine-dinningowej kuchni pod zasłużony krakowski adres - Dominikańska 3. Polecam, rekomenduję” - pisze do nas pan Maciej.

Jeśli macie Państwo swoje ulubione lokale, zapraszamy do zgłaszania kandydatów do trzeciej edycji plebiscytu „Dziennika Polskiego” pt. „Smaki Krakowa”.

Przypominamy, że powinna to być restauracja ciesząca się dobrą opinią, o wysokiej jakości usług, miłej atmosferze, dobrej obsłudze oraz ciekawym wystroju wnętrz.

Restauracje możecie zgłaszać w 5 kategoriach:











Lokale można zgłaszać od 19 sierpnia od godz. 9 do 6 września do godz. 14.59.59. Prawidłowe zgłoszenie powinno zawierać: nazwę i adres polecanej restauracji, kategorię, a także uzasadnienie swojego wyboru. Można to zrobić za pomocą powyższych formularzy, dotyczących konkretnych kategorii, bądź drogą mailową, wysyłając wiadomość na adres e-mail: smaki@dziennik.krakow.pl. Zgłoszenia można dostarczyć także listownie na adres: Dziennik Polski, al. Pokoju 3, 31-548 Kraków z dopiskiem SMAKI KRAKOWA.

Na podstawie zgłoszeń Czytelników i Internautów, Kapituła Plebiscytu dokona nominacji do drugiego etapu konkursu- głosowania.

W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2016 zasiadają:


Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa,
Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red,
Dominika Wójciak - zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, autorka książek kulinarnych i bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com
Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie,
Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego. [/b]




Komentarze

Dodajesz komentarz jako: Gość

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

Liczba znaków do wpisania:

zaloguj się

Najnowsze wiadomości

Zobacz więcej

Najczęściej czytane

Polecamy

Wideo