Po jakim alkoholu możesz mieć największego kaca? Zawartość kongenerów w różnych napojach
RED
Kongenery to substancje będące produktem ubocznym procesu fermentacji. Choć nie jest to w pełni wyjaśnione, uważa się, że to właśnie one mogą być przyczyną kaca. Każdy alkohol zawiera ich mniej lub więcej, dzięki czemu jesteśmy w stanie ocenić, w jakim stopniu przyczyni się do tzw. syndromu dnia następnego. W naszej galerii uporządkowaliśmy napoje w kolejności od najmniejszej zawartości kongenerów do największej. Być może wiele osób to zaskoczy, ale na pierwszym miejscu nie znajdziemy wódki. Sprawdź, po czym może najmocniej boleć głowa -->Pexels
Kongenery to substancje będące produktem ubocznym procesu fermentacji. Choć nie jest to w pełni wyjaśnione, uważa się, że to właśnie one mogą być przyczyną kaca. Każdy alkohol zawiera ich mniej lub więcej, dzięki czemu jesteśmy w stanie ocenić, w jakim stopniu przyczyni się do tzw. syndromu dnia następnego. W naszej galerii uporządkowaliśmy napoje w kolejności od najmniejszej zawartości kongenerów do największej. Być może wiele osób to zaskoczy, ale na pierwszym miejscu nie znajdziemy wódki. Chcą uniknąć kaca, lepiej zrezygnujmy z pewnego wytrwanego trunku!
Najłatwiejsze sypane ciasto ze śliwkami na świecie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.