Aby zapobiec rozgotowaniu się owoców w kompocie, należy wrzucić do gotującego się płynu skórki z cytryny.
Żeby otrzymać jak najwięcej soku z cytryny, owoce wkładamy na kilka minut do gorącej wody. Innym sposobem jest turlanie cytryny z jednoczesnym mocnym naciśnięciem dłoni na wierzch owocu.
Owoce cytrusowe często trudno obrać. Ułatwimy sobie zadanie, polewając je gorącą wodą
Jeśli potrzebujemy tylko kilku kropel cytryny, nie ma potrzeby jej kroić, wystarczy zrobić dziurkę i nacisnąć.
POGOTOWIE KULINARNE
RedakcjaCytryna
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.
Podaj powód zgłoszenia
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.