POGOTOWIE KULINARNE

Redakcja
Cytryna

Aby zapobiec rozgotowaniu się owoców w kompocie, należy wrzucić do gotującego się płynu skórki z cytryny.
Żeby otrzymać jak najwięcej soku z cytryny, owoce wkładamy na kilka minut do gorącej wody. Innym sposobem jest turlanie cytryny z jednoczesnym mocnym naciśnięciem dłoni na wierzch owocu.
Owoce cytrusowe często trudno obrać. Ułatwimy sobie zadanie, polewając je gorącą wodą
Jeśli potrzebujemy tylko kilku kropel cytryny, nie ma potrzeby jej kroić, wystarczy zrobić dziurkę i nacisnąć.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie