Polski producent żywności

ZS
Już po raz dziewiąty Tarnów gościł uczestników prestiżowego konkursu "Polski Producent Żywności". Do siedziby Zespołu Szkół Ekonomiczno - Ogrodniczych w Tarnowie zaproszonych zostało 30 przedsiębiorców trudniących się produkcją żywności - do konkursu zgłosiła się blisko setka. Wśród zaproszonych byli Anna i Kazimierz Kuralowie, kojarzeni w Brzesku z restauracją "Galicyjska", chociaż swoją działalnością wybiegają daleko poza restauracyjne menu.

BRZESKO. "Galicyjska" wśród nominowanych

   "Galicyjska" to dzisiaj dwa lokale - "stary" przy ulicy Kościuszki i "nowy" przy rondzie (jedynym w Brzesku, więc dokładna lokalizacja jest zbędna). Oferta państwa Kuralów wybiega daleko poza karty dań dostępne w lokalach. Ich wyroby garmażeryjne obecne są w wielu miejscach także poza Brzeskiem. Kuralowie prowadzą też działalność cateringową, toteż obecni są na wielu prestiżowych spotkaniach.
   Podczas konkursowej prezentacji w Tarnowie stoisko "Galicyjskiej" należało do bardziej obleganych. Wicemarszałek Sejmiku Wojewódzkiego, Witold Śmiałek wręczył Annie i Kazimierzowi Kuralom okolicznościowy dyplom, który jest zarazem certyfikatem świadczącym o wysokiej jakości produkowanych przez nich wyrobów.
(ZS)

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie