Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Polski producent żywności

ZS
Już po raz dziewiąty Tarnów gościł uczestników prestiżowego konkursu "Polski Producent Żywności". Do siedziby Zespołu Szkół Ekonomiczno - Ogrodniczych w Tarnowie zaproszonych zostało 30 przedsiębiorców trudniących się produkcją żywności - do konkursu zgłosiła się blisko setka. Wśród zaproszonych byli Anna i Kazimierz Kuralowie, kojarzeni w Brzesku z restauracją "Galicyjska", chociaż swoją działalnością wybiegają daleko poza restauracyjne menu.

BRZESKO. "Galicyjska" wśród nominowanych

   "Galicyjska" to dzisiaj dwa lokale - "stary" przy ulicy Kościuszki i "nowy" przy rondzie (jedynym w Brzesku, więc dokładna lokalizacja jest zbędna). Oferta państwa Kuralów wybiega daleko poza karty dań dostępne w lokalach. Ich wyroby garmażeryjne obecne są w wielu miejscach także poza Brzeskiem. Kuralowie prowadzą też działalność cateringową, toteż obecni są na wielu prestiżowych spotkaniach.
   Podczas konkursowej prezentacji w Tarnowie stoisko "Galicyjskiej" należało do bardziej obleganych. Wicemarszałek Sejmiku Wojewódzkiego, Witold Śmiałek wręczył Annie i Kazimierzowi Kuralom okolicznościowy dyplom, który jest zarazem certyfikatem świadczącym o wysokiej jakości produkowanych przez nich wyrobów.
(ZS)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski