Targi BIOFACH 2010
Te wyjątkowe makarony wytwarzane są z mąki żytniej razowej oraz orkiszowej mielonej wraz z otrębami na kamiennych żarnach (źródło dużej ilości błonnika i witam oraz makro i mikroelementów), a także z najwyższej jakości surowców i świeżych jaj.
Zarówno surowce do ich wytwarzania pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego, jak i sam makaron posiadają certyfikat żywności ekologicznej, przyznany i kontrolowany przez jednostkę certyfikującą AgroBioTest.
Makaron żytni razowy "Bartolini"
Firma PPH Tabit Sp. z o.o. jako jedna z grona niewielu została zaproszona do uczestnictwa w ogólnopolskiej kampanii informacyjnej KUPUJNASZE.PL. Jako firma z rodzimym kapitałem o ugruntowanej pozycji na rynku, tworząca miejsca pracy zwłaszcza dla osób niepełnosprawnych, zdecydowała się wspierać tego typu działania. W związku z tym na opakowaniach Makaronów Bartolini pojawi się logo kampanii będące wizytówką fundacji. Jednocześnie zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej www.kupujnasze.pl w celu poznania szerzej idei całej kampanii.
W chwili obecnej firma P.P.H Tabit Sp z o.o oprócz oferty makaronów ekologicznych proponuje Klientom kolejne pozycje również makarony z przyprawami (chilli, szpinak, pomidor), makarony 2 jajeczne, makarony 6 jajeczne oraz te specjalne bez dodatku jaj. Wśród najbardziej popularnych form wyróżnić można: krajanki, świderki, muszelki, kolanka z falbanką oraz galanterię makaronową Bartolinki (literki, cyferki, gwiazdki, ryż, zacierki).
Produkty te są polecane do najbardziej wyszukanych potraw lub jako dodatek do zup, sosów i mięs.
Więcej informacji www.bartolini.com.pl.
Na temat targów www.biofach.de
Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Handlowe " Tabit " rozpoczęło działalność w 1991 roku w Otwocku pod Warszawą. Głównym i najważniejszym profilem działalności firmy jest produkcja wysokogatunkowych makaronów jajecznych, walcowanych, opartych na tradycyjnych polskich recepturach. Makarony te wytwarzane są z najwyższej jakości kaszek makaronowych z pszenicy miękkiej i twardej oraz jaj. Cały proces technologiczny opiera się na najwyższej jakości maszynach i urządzeniach kontrolujących zarówno z Polski jak i zagranicy.
Obecnie marka " Bartolini " jest flagową na polskim rynku i stanowi o najwyższej jakości wytwarzanych produktów. Dowodem na to są liczne wyrazy uznania płynące ze strony indywidualnych odbiorców, jak i dużych hurtowni. W 2004 roku firma rozpoczęła wdrażanie systemu jakości znanego pod nazwą HACCP, którego celem jest uzyskanie certyfikatu w zakresie produkcji i sprzedaży artykułów spożywczych. Stanowi to gwarancję najwyższej troski o warunki higieny, a co za tym idzie o bezpieczeństwo wytwarzanych produktów.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?