Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Grillowane kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella. Pyszne i proste [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Grillowane kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella. Zobaczcie przepis!
Grillowane kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella. Zobaczcie przepis! Fot. Joanna Tokarz
Ze schabu można przygotować nie tylko nieśmiertelne schabowe! Grillowane kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella to pomysł na pyszne danie! Zobaczcie przepis.

Schab w nowej odsłonie, czyli kieszonki schabowe. Przepis naszej Czytelniczki Joanny Tokarz, autorki bloga „Kuchnia w czekoladzie”.

Składniki: 

  • 4 plastry schabu 
  • 8 suszonych pomidorów z zalewy olejowej z pestkami dyni 
  • 4 plastry sera mozzarella 
  • sól, pieprz do smaku 

 
Wykonanie
Kotlety schabowe delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Rozbijamy bardzo cienko. Na jednej stronie układamy posiekane suszone pomidory, kładziemy plaster sera mozzarella i posypujemy pestkami dyni z zalewy olejowej. Przykrywamy drugą częścią i tłuczkiem mocno zbijamy boki, zawijając je następnie ku górze. Grillujemy bezpośrednio na ruszcie zawiniętymi bokami do góry, co zapobiegnie wypłynięciu sera. Obracamy po około 15 minutach na drugą stronę. Całkowity czas grillowania u mnie wyniósł około 40 minut. Podajemy ze świeżą sałatą lub grillowanymi warzywami. 

Rozpocznij sezon grillowy

Materiały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Pomysł na obiad. Grillowane kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella. Pyszne i proste [PRZEPIS] - Gazeta Krakowska

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski