4 z 11
Poprzednie
Następne
Pomysł na obiad: gulasz. TOP 10 przepisów na pyszny gulasz naszych Czytelników [PRZEPISY]
Pikantny gulasz wołowy Roberta Muzyczki
1/2 kg wołowiny gulaszowej
2 cebule
2 łyżki mąki
olej
2 liście laurowe
3-4 ziela angielskie
1 gałązka rozmarynu świeży
ostry sos (np. piri-piri Tarsmak)
sól do smaku
Wykonanie
Pokrojoną w kostkę wołowinę gulaszową wymieszać z mąką i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażyć razem z mięsem. Następnie dodać liście laurowe, ziele, rozmaryn i podlać całość gotującą wodą, tak żeby mięso było przykryte. Dusić do miękkości pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodać ostry sos oraz sól do smaku. Gdyby gulasz zbytnio gęstniał podczas duszenia, podlewać go wodą.