Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Włoska kapusta faszerowana mięsem Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Włoska kapusta faszerowana mięsem.
Włoska kapusta faszerowana mięsem. Koło Gospodyń z Białki
Przepis na włoską kapustę faszerowaną mięsem.

Przepisem na włoską kapustę faszerowaną mięsem podzieliły się panie z Koła Gospodyń z Białki.

Składniki

  • 1 główka luźnej kapusty włoskiej
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • ulubione przyprawy

 

Dodatkowo

  • wywar mięsny lub rosół

Wykonanie
Główkę kapusty umyć i sparzyć w całości we wrzątku, tak aby zmiękły nieco liście. Do  mięsa dodać jajko i przyprawy do smaku, wyrobić masę. Kapustę dobrze odsączyć z wody i delikatnie przekładać liście masą mięsną zaczynając od środka.
Gotową główkę włożyć do dużego rondla podlać rosołem lub wywarem mięsnym i dusić aż do miękkości. Podawać z sosem pomidorowym. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Pomysł na obiad. Włoska kapusta faszerowana mięsem Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS] - Gazeta Krakowska

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski