4 z 11
Poprzednie
Następne
Pomysł na obiad: wytrawna tarta. Zobacz TOP 10 przepisów na pyszną tartę [PRZEPISY]
Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami
Składniki
1 dynia Hokaido
40 g sera koziego
1 opakowanie ciasta kruchego
200 ml śmietany 30 proc.
1 opakowanie chrupiącej sałatki Bakalland
świeże zioła do smaku
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Pokrojoną w kostkę dynię piec w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wyłożyć kruchym ciastem, które delikatnie nakłuć widelcem. Upieczoną dynię przełożyć do formy, dodać rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalać delikatnie śmietaną.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. Gotową tarę posypać chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.