3/12 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Łatwa tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

Składniki

gotowy spód od pizzy
łyżka masła
1 pokrojona w piórka cebula
1 średni brokuł podzielony na różyczki
2 łyżki musztardy francuskiej
100 g sera Gouda MSM Mońki
1 jajko

Wykonanie

Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły. Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając 2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem. Ciasto z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku. Podawać na ciepło. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy