3 z 11
Poprzednie
Następne
Pomysł na obiad: wytrawna tarta. Zobacz TOP 10 przepisów na pyszną tartę [PRZEPISY]
Łatwa tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą
Składniki
gotowy spód od pizzy
łyżka masła
1 pokrojona w piórka cebula
1 średni brokuł podzielony na różyczki
2 łyżki musztardy francuskiej
100 g sera Gouda MSM Mońki
1 jajko
Wykonanie
Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły. Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając 2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem. Ciasto z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku. Podawać na ciepło.