Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Deser z tapioki z mlekiem kokosowym i porzeczkami Magdaleny...
fot. Stanisław Romek

Porzeczki. TOP 10 deserów z porzeczkami naszych Czytelników [PRZEPISY]

Deser z tapioki z mlekiem kokosowym i porzeczkami Magdaleny i Stanisława Romków

Składniki
40 g tapioki
400 ml mleka kokosowego
180 ml mleka
45 gr cukru
120g czerwonych porzeczek
1/2 limonki

Wykonanie

Do rondelka wlać mleko kokosowe i zwykłe mleko, dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut na małym gazie. Następnie wsypać tapiokę i gotujemy kolejne 10 minut, potem cukier i kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając żeby tapioka się nie przypaliła. Gotową tapiokę odstawić do wystygnięcia.
Zanim tapioka wystygnie przygotować mus z porzeczek i limonki. Do 80 g porzeczek wycisnąć sok z limonki i zblendować. Tapioka w tej opcji jest słodka, więc cierpkie porzeczki z limonką zbalansują smak.
Wystudzoną tapiokę przełożyć do pucharków. Pomiędzy dwie warstwy tapioki dać mus, a wierzch udekorować całymi porzeczkami.

Zobacz również

Mistrzowski wieczór w Oświęcimiu. Samorządy „sypnęły” groszem. ZDJĘCIA

Mistrzowski wieczór w Oświęcimiu. Samorządy „sypnęły” groszem. ZDJĘCIA

Real wziął rewanż na City za blamaż sprzed roku. Bayern wyrzucił reprezentanta Polski

Real wziął rewanż na City za blamaż sprzed roku. Bayern wyrzucił reprezentanta Polski

Polecamy

OFF CAMERA nominacje – Najlepsza Aktorka, Aktor i Mastercard Rising Star

OFF CAMERA nominacje – Najlepsza Aktorka, Aktor i Mastercard Rising Star

Deszczowa i pochmurna majówka? Pogoda nie będzie rozpieszczać

Deszczowa i pochmurna majówka? Pogoda nie będzie rozpieszczać

Bogusław Kośmider nie jest już wiceprezydentem Krakowa

Bogusław Kośmider nie jest już wiceprezydentem Krakowa