Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy wigilijne: wigilijna ryba w zalewie Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS]

mad
Wigilijna ryba w zalewie.
Wigilijna ryba w zalewie. Marian Satała
Przepis na wigilijną rybę w zalewie. Na wigilijnym stole nie może zabraknąć ryb w różnej postaci. Zobaczcie przepis na mirunę w zalewie.

Przepisem na wigilijną rybę (mirunę) w zalewie podzieliły się panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Klimontowa.

Składniki

  • 2 kg ryby miruny
  • 2 litry wody
  • 1,5 szklanki octu
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 1/2 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 3 duże cebule
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Rybę przyprawić według uznania, panierować w mące, jajku i bułce tartej i smażyć. Przygotować zalewę z 2 litrów wody, 1,5 szklanki octu, liści laurowych, ziela angielskiego, połowy szklanki cukru i szczypty soli. Do gorącej zalewy wrzucić 3 duże cebule pokrojone w plastry (nie gotować!). Zalewę wystudzić i zalać nią ryby. Zostawić na noc.

Zobacz koniecznie:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Potrawy wigilijne: wigilijna ryba w zalewie Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS] - Gazeta Krakowska

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski