2 z 11
Poprzednie
Następne
Potrawy z kurczaka. TOP 10 dań z kurczaka naszych Czytelników [PRZEPISY]
Kurczak z brokułami Joanny Tokarz
Składniki
2 piersi z kurczaka
6 średnich różyczek brokułu
ząbek czosnku
mała cebulka biała
ok. 30 g sera Lazur z niebieską pleśnią
sól, pieprz do smaku
2 plastry szynki szwarcwaldzkiej
Wykonanie
Piersi kurczaka cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Umyte brokuły zmiksować wraz z czosnkiem, cebulką i serem Lazur. Gotowy farsz podzielić na dwie części, nałożyć na oba kotlety, ale tylko do połowy i zwinąć tak, by farsz pozostał w środku. Owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 minut.