MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Papryka faszerowana kurczakiem KGW Konaszówka...
fot. Fot. KGW w Konaszówce

Przepis na obiad. TOP 15 obiadów na październik. Obiady tanie i pyszne w sam raz na jesień

Papryka faszerowana kurczakiem KGW Konaszówka

Składniki
4 papryki
300 g piersi z kurczaka
10 dag startej mozzarelli
100 g żółtego sera
250 g pomidorów
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
pół puszki kukurydzy
olej do smażenia

Wykonanie
Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Mięso oprószyć solą i krótko obsmażyć na patelni, aby tylko zmieniło kolor. Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę, 4 plasterki zostawić na wierzch. Pomidory i ser żółty również pokroić w kostkę. Jeśli przeszkadzają nam skórki z pomidorów, można je przed pokrojeniem sparzyć i obrać. Usmażonego kurczaka i pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać, lekko posolić do smaku. Gotowy farsz odstawić.
Papryki przekroić wzdłuż, wydrążyć nasiona. Połówki papryki nadziać przygotowanym farszem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w paski mozzarellę, którą wcześniej odłożyliśmy. Nadziane papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać szklanką wody lub bulionu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 30 minut.

Zobacz również

Sukces po polsku: od kaliskiej giełdy do sieci salonów samochodowych
Materiał informacyjny

Sukces po polsku: od kaliskiej giełdy do sieci salonów samochodowych

Te firmy z Lublińca rozwijają się GENIALNIE i zarobiły sporo

Te firmy z Lublińca rozwijają się GENIALNIE i zarobiły sporo

Polecamy

7 turystycznych pomysłów na Dzień Dziecka. Zachwycające atrakcje dla całej rodziny!

7 turystycznych pomysłów na Dzień Dziecka. Zachwycające atrakcje dla całej rodziny!

Iga Świątek zwiększyła prowadzenie w rankingu WTA. Hubert Hurkacz na ósmej pozycji!

Iga Świątek zwiększyła prowadzenie w rankingu WTA. Hubert Hurkacz na ósmej pozycji!

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka