Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przetwory. Agrest marynowany do pieczonych mięs [PRZEPIS]

mad
Marynowany agrest jest doskonałym dodatkiem na przykład do pieczonych mięs.
Marynowany agrest jest doskonałym dodatkiem na przykład do pieczonych mięs. pixabay.com
Przepis na marynowany agrest.

Przepisem na marynowany agrest podzieliła się Maria Szymczak z Brzeska.

Składniki

  • dojrzały, dorodny agrest
  • woda
  • ocet
  • 40 dag cukru
  • ziarenka kardamonu


Wykonanie

Agrest oczyścić z szypułek, wsypać do słoików i zalać wywarem z octu, który robi się następująco: na 1/2 litra wody wlać szklankę mocnego octu do marynat, wsypać 40 dag cukru, włożyć ziarenka kardamonu, zagotować i przecedzić. Słoiki szczelnie zamknąć, przechowywać w chłodnym miejscu. Używać do pieczonych mięs.

Zobacz koniecznie:TOP 7 zdrowych koktajli naszych Czytelników

Zobacz koniecznie:TOP 10 przekąsek do piwa na mundial


Zobacz też:
Przepisy na dania z bobem naszych Czytelników

Źródło: Dzień Dobry TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Przetwory. Agrest marynowany do pieczonych mięs [PRZEPIS] - Gazeta Krakowska

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski