Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pstrąg i królik przepustką do Tallina. Znamy zwycięzców polskiej selekcji Bocuse d'Or

red.
Jakub Kasprzak i asystujący mu Patryk Paczkowski (Hotel i Restauracja Sezony w Trzeku) zwyciężyli w polskiej selekcji Bocuse d’Or, uważanego za jedno z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.

Kasprzak i Paczkowski, podobnie jak pozostałe pięć uczestniczących w zmaganiach teamów, w ciągu 5 i pół godziny musili przygotować dwa dania, na bazie królika i pstrąga. Ich zmagania obserwowała publiczność, zgromadzona w krakowskiej Hali Expo. - Przygotowywaliśmy się trzy miesiące i przyjechaliśmy tu z jedną myślą: wygrać - mówi Kasprzak.

Laur w Krakowie to nie koniec, a dopiero początek zmagań. W maju polski team weźmie udział w konkursie w Tallinie, a później być może w wielkim finale w Lyonie. - Ten konkurs to okazja do pokazania polskiej sztuki kulinarnej i tradycji na arenie międzynarodowej - mówi Kamil Okrasa. - Kuchnia to najlepsza droga, by pokazać się na świecie. Francuzi już dawno to zrozumieli.

od 7 lat
Wideo

echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiał oryginalny: Pstrąg i królik przepustką do Tallina. Znamy zwycięzców polskiej selekcji Bocuse d'Or - Gazeta Krakowska

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski