MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pulpety z pieczarkami

Redakcja
- 70 dag mięsa mielonego najlepiej mieszanego,

Obiad czwartkowy

Składniki:

- 50 dag pieczarek,
- 1 kostka masła,
- 1 jajko,
- czosnek 3-4 ząbki,
- sol, pieprz, majeranek.

Sposób przyrządzenia:

Rozpuścić kostkę masła w garnku, dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki gotować aż wytworzy się sporo sosu. W tym czasie mielone wyrobić z jajkiem, natką i z przyprawami. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy pieprz ziołowy, paprykę i maggi lub sos sojowy Uformować małe kulki i wkładać do pieczarek gotować 10 min.
Kotlety mielone będą smaczniejsze i pulchne, jeżeli do mięsa, z którego je przyrządzamy dodamy, tuż przed smażeniem utartego, surowego ziemniaka.
Można również dla uzyskania pulchności ubić pianę z białka jajka, które dodajemy do mięsa.
Puszystość kotletom mielonym zapewni dolanie do zmielonego mięsa odrobiny wody mineralnej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski