Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Włókniarz 39:51 Motor. Włókniarz na dnie tabeli, Motor niepokonany lideruje

Włókniarz 39:51 Motor. Włókniarz na dnie tabeli, Motor niepokonany lideruje

Strzelanie Królewskie 2024 w Sieradzkim Bractwie Kurkowym z wojewodą ZDJĘCIA

Strzelanie Królewskie 2024 w Sieradzkim Bractwie Kurkowym z wojewodą ZDJĘCIA

Polecamy

Twój pierwszy krok do kariery. IAESTE CaseWeek: wyjątkowe warsztaty dla studentów

Twój pierwszy krok do kariery. IAESTE CaseWeek: wyjątkowe warsztaty dla studentów

Bahamy: trzy polskie sztafety z bezpośrednią kwalifikacją olimpijską!

Bahamy: trzy polskie sztafety z bezpośrednią kwalifikacją olimpijską!

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa i Małopolski

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa i Małopolski