5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską...

Pyszne przepisy na tradycyjne, wielkanocne dania z Krakusem

Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską

Składniki (4 porcje):

• 1l żurku na naturalnym zakwasie Krakus
• makaron świderki (150–200 g)
• kiełbasa polska (ok. 200 g)
• jajka (2–4 sztuki)
• sól, pieprz (opcjonalnie do doprawienia)
• świeże zioła do dekoracji (majeranek, koper, natka pietruszki)
• olej

Wykonanie:
1. Makaron ugotuj.
2. Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo. Ostudź, obierz.
3. Kiełbasę pokrój w plastry i zarumień na odrobinie oleju.
4. Żurek podgrzej. Wyłóż porcje makaronu na talerze, wlej zupę, dodaj przekrojone na pół jajka oraz plastry kiełbasy. Udekoruj świeżymi ziołami.

Zobacz również

Chelsea szuka trenera. Pochettino opuścił „The Blues”

Chelsea szuka trenera. Pochettino opuścił „The Blues”

Poznaliśmy line-up Kortowiady 2024. Sprawdź harmonogram koncertów!

Poznaliśmy line-up Kortowiady 2024. Sprawdź harmonogram koncertów!

Polecamy

Nie żyje znany polski kompozytor. Miał 71 lat

Nie żyje znany polski kompozytor. Miał 71 lat

Obierasz ogórki w ten sposób? Sprawdź, czy popełniasz popularny błąd

Obierasz ogórki w ten sposób? Sprawdź, czy popełniasz popularny błąd

Trener Hutnika: Rozłożyliśmy przed Kotwicą czerwony dywan

Trener Hutnika: Rozłożyliśmy przed Kotwicą czerwony dywan