MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Parzenie” na zimno to metoda pozwalająca na wydobycie z...
fot. Luis Reyes on Unsplash

Pyszne słodkie napoje, które nie tuczą? To możliwe!

Cold brew

„Parzenie” na zimno to metoda pozwalająca na wydobycie z liści niesamowitego smaku i aromatu oraz zachowanie maksymalnie dużo walorów odżywczych charakterystycznych dla herbaty. Cold brew można przygotować z każdego rodzaju herbaty (zielonej, czarnej, czerwonej), a nawet ze zmielonej kawy! Jedyne, czym trzeba dysponować to czas.

Do dzbanka (lub dużego słoika) należy wsypać ok. 1 łyżki liści na każde 250 ml zimnej wody. Tak przygotowaną miksturę trzeba przykryć talerzykiem i wstawić do lodówki na min. 3 godziny, a najlepiej całą noc. W ten sam sposób można przygotować również kawę. Proporcje to ok. 2 łyżeczki mielonych ziaren na szklankę. Do smaku można dodać stewii lub mleka.

Zobacz również

Bolesna strata punktów Błękitnych Ropczyce

NOWE
Bolesna strata punktów Błękitnych Ropczyce

Nowoczesne Volvo EX90 zachwyca! Samochód zaprezentowano w Galerii Korona [ZDJĘCIA]

NOWE
Nowoczesne Volvo EX90 zachwyca! Samochód zaprezentowano w Galerii Korona [ZDJĘCIA]

Polecamy

Naciągali na... sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Naciągali na... sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Kilka wariantów dla strefy czystego transportu. Ostateczna decyzja po konsultacjach

Kilka wariantów dla strefy czystego transportu. Ostateczna decyzja po konsultacjach

Dawid Kroczek: Mecz Korony nie będzie dla nas wyznacznikiem

Dawid Kroczek: Mecz Korony nie będzie dla nas wyznacznikiem