W ramach konkursu każde koło miało przygotować danie mięsne, danie jarskie, danie typu „zdrowa żywność”, danie dowolne oraz ciasto. Panie z Kamienicy przyrządziły m. in. roladki wołowe z sosem pieczarkowym oraz gołąbki z kaszy gryczanej i kaszy jaglanej z leśnymi grzybami w młodej kapuście z sosem pomidorowym. Ich umiejętności kulinarne oceniał m.in. prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników Marcin Polus.
Wiosenny Festiwal Kulinarny zorganizowany został przez Stowarzyszenie Korona Północnego Krakowa, Centrum Kultury i Promocji oraz Stowarzyszenie KGW Gminy Michałowice „Pod Kwitnącą Jabłonią”, Sołectwo Zagórzyce i OSP Zagórzyce.
WIDEO: Mówimy po krakosku - odcinek 3
Autor: Gazeta Krakowska, Dziennik Polski, NaszeMiasto
Follow https://twitter.com/dziennipolskiDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?