Zajęcia odbędą się w lokalu przy ul. Lipowej 6 F. Głównym punktem programu będzie degustacja dań zaprawionych polskimi chwastami jadalnymi, z których niektóre były dawniej powszechnymi warzywami.
Uczestnicy warsztatów przyrządzą różne dania, m.in. podpłomyki jaglane z dziwnym czosnkiem kaukaskim, sałatkę z pszonki, gąszcz girowy, zupę girową oraz krokiety z gwiazdnicą.
Do dań zostaną użyte chwasty jadalne pozyskane z czystych rejonów Dolnego Śląska i Małopolski oraz przywiezione przez miłośników zdrowego żywienia.
Prócz degustacji uczestnicy warsztatów będą się mogli dowiedzieć więcej o jadalnych roślinach: podagryczniku pospolitym, czosnku dziwnym, gwiazdnicy pospolitej, ziarnopłonie wiosennym itd.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?