Śledzie po wiejsku na wigilijny stół [PRZEPIS]
Polecamy:
Składniki
- 1 kg śledzi solonych
- 1/2 kg cebuli
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
- 5 liści laurowych
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 2 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki octu
- 2 szklanki wody
Wykonanie
Z liścia laurowego, ziela angielskiego, cukru, octu, wody i soli ugotować zalewę. Wystudzić.
Cebulkę pokroić w piórka, zalać wrzątkiem, po 10 minutach odcedzić i dodać do zalewy.
Kiedy składniki będą już ostudzone, dodać śledzie. Zostawić je w zalewie na co najmniej 24 godziny. Potem odlać zalewę i dodać olej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

Maska do włosów wysokoporowatych 400 ml
Włosy wysokoporowate – matowe i szorstkie – wymaga…
kup teraz

Maska do włosów średnioporowatych 400 ml
Maska do włosów średnioporowatych Hair Balance by …
kup teraz

Olej do olejowania do włosów średnioporowatych 150 ml
Wegańska formuła, zniewalający zapach oraz fenomen…
Strefa Biznesu - Sytuacja na rynku gastronomicznym