MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Słodki kącik

Redakcja
Bananowiec

cukier 15 dag
banany 7 szt
jajka 5 szt
śmietana 30% 250 ml
żelatyna 2 łyżki
budyń waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mąka 15 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki
polewa kakaowa 1 opakowanie
Białka ubić, dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać żółtka i ucierać na puch. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blachy i piec 30 min w temperaturze 160 stopni. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Żelatynę namoczyć w 0,5 szklanki gorącej wody i ostudzić. Wlać ją do zimnego budyniu. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać do tężejącego zimnego budyniu. Wymieszać i rozsmarować na cieście. Na wierzchu ułożyć plasterki bananów i polać polewą. Ciasto schłodzić.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski