2/12 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Sałatka z pieczonych buraków i sera koziego z delikatnym musem z suszonej żurawiny

Składniki
5 dużych buraków
250 g sera koziego
250 ml mleka kokosowego
100 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland
100 g wiśni suszonej Bakalland
1 szklanka soku z malin
5 suszonych pomidorów
2 gałązki świeżego tymianku
2 łyżki soku z cytryny
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Buraki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy posiekanym tymiankiem. Odstawiamy na chwilę, a następnie wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30-35 minut, aż buraki zmiękną. W osobnym naczyniu mieszamy suszone owoce z sokiem z malin i odstawiamy na ok. 20 minut. Kiedy owoce zmiękną delikatnie podsmażamy wszystko na rozgrzanej patelni – do momentu aż owoce połączą się z sokiem w delikatny mus.
Ser kozi kroimy w kostkę i mieszamy z upieczonymi burakami i mlekiem kokosowym. Do składników dodajemy mus. Całość ozdabiamy posiekanym tymiankiem i suszonymi pomidorami. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy