3/12 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Modna sałatka a'la tabbouleh z prażonymi pistacjami

Składniki
100 g ugotowanej kaszy pęczak
2 ogórki gruntowe
2 pomidory
pęczek świeżej natki pietruszki
pęczek świeżej mięty
pestki z granatu
2 mandarynki
1 mała cebula
250 g Pistacji prażonych w piecu Bakalland
sok z 1 limonki
2 łyżki oleju rzepakowego
świeżo zmielony pieprz

Wykonanie
Warzywa i owoce (pomidory, ogórki, cebulę, mandarynki) kroimy w drobną kostkę, pietruszkę i miętę siekamy, rozdrabniamy pistacje. Całość łączymy z kaszą i pestkami granatu. Polewamy oliwą i sokiem z limonki. Doprawiamy pieprzem. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy