A ponadto - ziemniaki faszerowane, zwane "szpryckami". Takie dania proponowały panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Szczytnikach (na zdjęciu), podczas XIII Biesiady Agroturystycznej w Siedlcu.
Na szczytnickim stoisku królowały ziemniaki, ale mieszkanki gminy Gdów częstowały też - dla urozmaicenia jadłospisu - chlebem ze smalcem i różnorodnymi ciastami oraz napojem miętowo-miodowym. - Dania znikały ze stoiska w mgnieniu oka. - stwierdza Małgorzata Wcisło, przewodnicząca KGW w Szczytnikach. (JOL)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?