Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tradycyjny szpinak zasmażany Justyny Kalemby...
fot. pixabay.com

Szpinak - przepisy. TOP 10 dań ze szpinakiem naszych Czytelników [PRZEPISY]

Tradycyjny szpinak zasmażany Justyny Kalemby

Składniki

opakowanie mrożonego szpinaku
kilka ząbków czosnku
masło
mąka
śmietana
sól

Wykonanie

Szpinak rozmrozić i zagotować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól do smaku. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać mąkę i zasmażką zagęścić szpinak. Do szpinaku dodać 2-3 łyżki kwaśnej śmietany. Spróbować, ewentualnie dodać jeszcze czosnku i soli. Tak przygotowany szpinak wyśmienicie smakuje z jajkiem i ziemniakami.

Zobacz również

Nie żyje Mirosław Rataj, były naczelny Gazety Lubuskiej i prezes Wydawnictwa Lubpress

Nie żyje Mirosław Rataj, były naczelny Gazety Lubuskiej i prezes Wydawnictwa Lubpress

Kto lideruje listom w Eurowyborach na Śląsku? Budka, Wiśniewska, Korwin-Mikke i inni

Kto lideruje listom w Eurowyborach na Śląsku? Budka, Wiśniewska, Korwin-Mikke i inni

Polecamy

MKOl zaprezentował drużynę uchodźców. Najliczniejsza w historii igrzysk!

MKOl zaprezentował drużynę uchodźców. Najliczniejsza w historii igrzysk!

Wszystko, co musisz wiedzieć o sadzeniu dalii. Sprawdź!

Wszystko, co musisz wiedzieć o sadzeniu dalii. Sprawdź!

Wypadek w powiecie wielickim. Samochód wpadł do rowu, jest osoba ranna

Wypadek w powiecie wielickim. Samochód wpadł do rowu, jest osoba ranna