Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Włókniarz 39:51 Motor. Włókniarz na dnie tabeli, Motor niepokonany lideruje

Włókniarz 39:51 Motor. Włókniarz na dnie tabeli, Motor niepokonany lideruje

Strzelanie Królewskie 2024 w Sieradzkim Bractwie Kurkowym z wojewodą ZDJĘCIA

Strzelanie Królewskie 2024 w Sieradzkim Bractwie Kurkowym z wojewodą ZDJĘCIA

Polecamy

Twój pierwszy krok do kariery. IAESTE CaseWeek: wyjątkowe warsztaty dla studentów

Twój pierwszy krok do kariery. IAESTE CaseWeek: wyjątkowe warsztaty dla studentów

Bahamy: trzy polskie sztafety z bezpośrednią kwalifikacją olimpijską!

Bahamy: trzy polskie sztafety z bezpośrednią kwalifikacją olimpijską!

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa i Małopolski

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa i Małopolski