Osoby niepełnosprawne intelektualnie oraz przewlekle chorzy uczestniczyli w wyjazdowych warsztatach plastycznych, które odbywały się w Zajeździe Ikar w Odporyszowie.
W trakcie nich zorganizowano również zajęcia kulinarno-kelnerskie. Podopieczni ośrodka mogli nie tylko zajrzeć do kuchni, ale również - pod opieką kucharzy i pracowników zajazdu - sami włączyli się w przygotowywanie potraw, które później trafiły na stół.
To kolejne zajęcia, jakie udało się zorganizować dzięki współpracy Środowiskowego Domu Samopomocy z Siedlca z firmą Les-Drób z Niedomice.
- Trzy lata temu uczestniczyliśmy w projekcie „Praca z pasją”, który odbywał się pod okiem naszego szefa kuchni Mariusza Kumięgi. Miło było patrzeć na zaangażowanie i chęć nauki uczestników warsztatów. Swoją pozytywną energią i charyzmą potrafią zarazić każdego. Dlatego właśnie kontynuujemy spotkania - podkreśla Grzegorz Piotrowski z firmy Les-Drób.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?