Prosty w swoim przekazie i bogaty w treści. Pokazujący najlepszych szefów kuchni, ich myślenie o produkcie, a także filozofię, zgodnie z którą jesteśmy tym, co jemy. Festiwal, który trwa przez całą sobotę i niedzielę w ICE ma być zdrową i naturalną alternatywą dla komercyjnych jarmarków bożonarodzeniowych.
Organizatorzy Terra Madre podkreślają, że to wielkie kulinarne biesiadowanie ma pełnić rolę bezpośredniego spotkania pomiędzy wsią a miastem, rolnikiem, przetwórcą a konsumentem.
Dlatego możecie się na nim zapoznać z całą jesienną paletą płodów Matki ziemi z Europy Środkowej. Będzie można je nabyć oraz poznać ich bioróżnorodność - setki odmian drzew owocowych, zapomniane odmiany ziaren i kasz, jak orkisz czy proso.
Na własne oczy każdy z was zobaczy, jak polskie tradycyjne i od stuleci związane z Polską i Europą Środkową produkty zamieniają się w rękach najlepszych szefów kuchni w wyjątkowo pyszne i zdrowe dania.
Macie apetyt na więcej? Zobaczcie program imprez; warsztatów, laboratoriów, dyskusji na festiwalowej stronie: terramadre.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?