MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskimi...

TOP 10 przepisów na nietypowe dania z bakaliami na Boże Narodzenie 2023 [PRZEPISY]

Paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskimi

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
50 g mrożonych podgrzybków
1 cebula
1 kostka masła
1 pęczek natki pietruszki
100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki czarnuszki
1 jajko

Wykonanie
Na blacie rozkładamy gotowe ciasto francuskie. Podgrzybki po rozmrożeniu kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z cebulą na maśle. Do podgrzybków dodajemy posiekane orzechy oraz natkę pietruszki. Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem. Następnie na blacie rozkładamy ciasto francuskie. Przekładamy na nie farsz i całość zwijamy w rulon. Gotowy rulon kroimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie paszteciki przed włożeniem do piekarnika smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut, aż ciasto się zarumieni.

Zobacz również

Rowerowy zawrót głowy w Hajnówce

Rowerowy zawrót głowy w Hajnówce

W Działoszynie strażacy ścigali się w pełnym rynsztunku na dystansie 998 metrów

NOWE
W Działoszynie strażacy ścigali się w pełnym rynsztunku na dystansie 998 metrów

Polecamy

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać

Nie zamiatamy spraw pod dywan

Nie zamiatamy spraw pod dywan

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!