MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tort z białek

Redakcja
10 białek, 19 dag masła, 31 dag cukru pudru, 25 dag mąki pszennej, garść posiekanych orzechów włoskich, dowolny aromat, proszek do pieczenia na czubek noża.

Słodki kącik

Ciasto:

1. Z białek ubić sztywną pianę.
2. Masło rozpuścić, ostudzić i utrzeć z cukrem pudrem.
3. Do utartego masła, ciągle mieszając, dodawać partiami mąkę i pianę z białek.
4. Dodać orzechy, aromat oraz proszek do pieczenia i całość wymieszać.
5. Ciasto przełożyć do tortownicy i upiec.

Masa:

25 dag masła, 25 dag cukru pudru, aromat arakowy, łyżeczka spirytusu.
1. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodać aromat.
2. Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty i nasączyć spirytusem wymieszanym z wodą.
3. Ciasto przełożyć przygotowaną masą (część masy odłożyć do dekoracji).
4. Tort udekorować masą i orzechami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski