Uniwersytet Rolniczy zorganizował Małopolskie Targi Żywności „Zasmakuj z UR”. W czasie tej imprezy można było nie tylko skosztować wielu regionalnych potraw, ale także wziąć udział w prelekcjach dotyczących zasad zdrowego odżywiania.
W targach wzięło udział ok. 50 wystawców z Małopolski. Swoje wyroby prezentowali zarówno producenci przetworów mlecznych, jak też wędliniarskich i soków. Nie zabrakło produktów pszczelarskich, tradycyjnego pieczywa, wyrobów garmażeryjnych (w tym pierogów) i wielu innych.
W namiotach Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt można było zobaczyć prezentacje żywych zwierząt futerkowych, a także gospodarskich - kaczek, kur, gęsi. W namiotach Wydziału Technologii Żywności odbywały się konsultacje dietetyczne, analizy składu masy ciała.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?