Wśród wystawców znajdzie się grupa producentów rekomendowanych przez Stowarzyszenie Slow Food Polska. Przed nadchodzącą Wielkanocą będzie można napełnić spiżarnię rozmaitymi smakołykami: od kiełbasy lisieckiej i krakowskiej suchej od Staszka Mądrego, po sery kozie od Maziejuków i miody pitne z pasieki Jaros. Na stoiskach pojawią się też produkty włoskie i tureckie.
Goście festiwalu spróbują też potraw przygotowanych przez krakowskich restauratorów. Tegorocznym debiutantem na naszym festiwalu będzie m.in. uzbecka restauracja Samarkanda.
W czasie festiwalu odbędą się warsztaty, laboratoria i pokazy na scenie. Dowiemy się m.in., jak upiec chleb, przyrządzić pierożki razowe z rybą, zbudować domek dla pszczół, a miodosytnicy opowiedzą o rodzajach miodów, także tych pitnych.
Festiwalowi będzie towarzyszył, 5 kwietnia, nocny maraton kulinarnych filmów dokumentalnych – Najedzeni Fest! Movie przy jedzeniu, który odbędzie się w Kinie Pod Baranami. Sam festiwal – 6 kwietnia od godz. 11 do 18.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?