Tym razem jako, że tematem warsztatów były „Wielkanocne Smaki z Głogoczowa” Maria Buraczek, Krystyna Czernecka, Kazimiera Pulchna i Agnieszka Węgrzyn podzieliły się z uczniami przepisami na pieczoną białą kiełbasę, świątecznego kurczaka w owocach i cydrze, jajka faszerowane, mazurka ze skórką pomarańczową, mazurka różanego i babkę piaskową. Na poprzestano na teorii, bo każde z tych dań gospodynie i uczniowie wspólnie przygotowali.
Warsztaty odbyły się w ramach projektu „Podziel się smakiem”.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?