Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne pod okiem gospodyń

Katarzyna Hołuj
Katarzyna Hołuj
Archiwum Małopolskiej Szkoły Gościnności
MYŚLENICE. Po raz kolejny uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Małopolskiej Szkoły Gościnności mieli okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez panie ze Stowarzyszenia Gospodyń Wiejskich w Głogoczowie.

Tym razem jako, że tematem warsztatów były „Wielkanocne Smaki z Głogoczowa” Maria Buraczek, Krystyna Czernecka, Kazimiera Pulchna i Agnieszka Węgrzyn podzieliły się z uczniami przepisami na pieczoną białą kiełbasę, świątecznego kurczaka w owocach i cydrze, jajka faszerowane, mazurka ze skórką pomarańczową, mazurka różanego i babkę piaskową. Na poprzestano na teorii, bo każde z tych dań gospodynie i uczniowie wspólnie przygotowali.

Warsztaty odbyły się w ramach projektu „Podziel się smakiem”.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski