MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sól to ważny składnik pieczywa, wędlin, sera żółtego,...
fot. 123rf

Wieczorem 3 kg więcej niż rano? Poznaj 10 przyczyn wahań wagi w ciągu dnia

Sól

Sól to ważny składnik pieczywa, wędlin, sera żółtego, kiszonej kapusty, konserwowanych strączków, sosu sojowego, kaparów... 2 kawałki pizzy (ok. 300 g) zapewniają aż 3-4,5 g soli, a jeśli lubisz jadać ją z keczupem lub sosem czosnkowym dodaj jeszcze gram. Sól zatrzymuje wodę w organizmie powodując obrzęki i ograniczając wydalanie moczu, dlatego następnego dnia po konsumpcji wysokosodowej żywności możesz zaobserwować wyższą masę ciała, niż dnia poprzedniego. Nie martw się, to tylko woda!

Zobacz również

4. Festiwal Białej Kiełbasy w Opalenicy uważa się za otwarty!

4. Festiwal Białej Kiełbasy w Opalenicy uważa się za otwarty!

Noc Muzeów w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku. Wiele atrakcji! (ZDJĘCIA)

Noc Muzeów w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku. Wiele atrakcji! (ZDJĘCIA)

Polecamy

Miechów. Znamy składy komisji Rady Powiatu

Miechów. Znamy składy komisji Rady Powiatu

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało